Selecteer wijze zoeken
  • Website
  • Web
Search

Boekhouden is toch echt een disciplinezaak

Een goede boekhouding is niet alleen belangrijk voor uw bedrijfsvoering, maar ook voor het invullen van uw aangiften en als bewijs tegenover de belastingdienst. Deze boekhouding is de grondslag voor de informatie die aan de belastingdienst of bank verstrekt dient te worden. Helaas wordt de boekhouding wel eens als een noodzakelijk kwaad gezien, een kostenpost, een vervelend karwei.

Maar dat hoeft niet zo te zijn. Besteed iedere werkdag wat aan het bijwerken van de administratie. Werk zo efficiënt mogelijk. Gebruik goede software. En u zult meteen zien wat de meerwaarde is van het voeren van een goede boekhouding. U kunt het zo goed uitvoeren, dat u iedere avond als het ware een jaarrekening kan maken.

Ziet u echt geen mogelijkheid om zelf de administratie te doen, dan helpt TopBalance u. Met TopBalance zou u kunnen gaan afspreken wat de taakverdeling wordt. U doet een gedeelte van de boekhouding, en TopBalance doet de rest, of er kan worden afgesproken dat TopBalance de gehele boekhouding doet. Wilt u meer weten hoe u zelf goed de boekhouding kan bijhouden? Wilt u een deel uitbesteden of helemaal? Neem dan contact op met TopBalance, en laat u informeren wat de mogelijkheden zijn.

TbtAccount

Cliënten van TopBalance die zelf de boekhouding doen, kunnen, indien gewenst, het boekhoudpakket TbtAccount of TbtAccount Online, inclusief toekomstige updates, kosteloos ter beschikking gesteld krijgen. Dit pakket is in beheer van TopBalance ontwikkeld, flexibel inzetbaar, en voorzien van de gebruikelijke functies.

De functies van TbtAccount

Stamgegevens

Afschrijvingenregister
Dagboeken
Dossiers en projecten
Producten
Rekeningschema
Relaties

Factureren

Journaliseren
Automatisch boeken van de uitgaande factuur
Inlezen van de bankmutaties

Rapportage
Saldilijst
Balans
Resultatenrekening
Toelichting op balans en resultatenrekening
Openstaande debiteuren
Openstaande crediteuren
Projectadministratie
Afschrijvingenregister

 

Update TbtAccount versie 2018.1

Wat is boekhouden?

Boekhouden is het systematisch vastleggen van financiële feiten van een persoon, een bedrijf of een (overheids)instelling. Iemand die in deze discipline werkzaam is, wordt een boekhouder of administrateur genoemd.

In de Angelsaksische landen wordt de term accounting gebruikt. Dit omvat boekhouding, debiteuren- en crediteurenadministratie en jaarverslaggeving. De verantwoordelijkheid voor de accounting in een organisatie ligt bij de accountingmanager, ook wel financieel manager of Hoofd Financiële Zaken genoemd.