Search User Login Menu
Tools
Close

De dienstverlening toegelicht

Boekhouden is toch echt een disciplinezaak

Boekhouden is toch echt een disciplinezaak
Geplaatst: mrt 1, 2018
Commentaar: 0Een goede boekhouding is niet alleen belangrijk voor uw bedrijfsvoering, maar ook voor het invullen van uw aangiften en als bewijs tegenover de
belastingdienst. Deze boekhouding is de grondslag voor de informatie die aan de belastingdienst of bank verstrekt dient te worden. Helaas wordt de boekhouding wel eens als een noodzakelijk kwaad gezien, een kostenpost, een vervelend karwei.


Maar dat hoeft niet zo te zijn. Besteed iedere werkdag wat aan het bijwerken van de administratie. Werk zo efficiënt mogelijk. Gebruik goede software. En u zult meteen zien wat de meerwaarde is van het voeren van een goede boekhouding. U kunt het zo goed uitvoeren, dat u iedere avond als het ware een jaarrekening kan maken.

Ziet u echt geen mogelijkheid om zelf de administratie te doen, dan helpt TopBalance u. Met TopBalance zou u kunnen gaan afspreken wat de taakverdeling wordt. U doet een gedeelte van de boekhouding, en TopBalance doet de rest, of er kan worden afgesproken dat TopBalance de gehele boekhouding doet. Wilt u meer weten hoe u zelf goed de boekhouding kan bijhouden? Wilt u een deel uitbesteden of helemaal? Neem dan contact op met TopBalance, en laat u informeren wat de mogelijkheden zijn.


Wat is Boekhouden?
Boekhouden is het systematisch vastleggen van financiële feiten van een persoon, een bedrijf of een (overheids)instelling. Iemand die in deze discipline werkzaam is, wordt een boekhouder of administrateur genoemd.


In de Angelsaksische landen wordt de term accounting gebruikt. Dit omvat boekhouding, debiteuren- en crediteurenadministratie en jaarverslaggeving. De verantwoordelijkheid voor de accounting in een organisatie ligt bij de accountingmanager, ook wel financieel manager of Hoofd Financiële Zaken genoemd.

TbtAccount

Cliënten van TopBalance die zelf de boekhouding doen, kunnen, indien gewenst, het boekhoudpakket TbtAccount of TbtAccount Online, inclusief toekomstige updates, kosteloos ter beschikking gesteld krijgen. Dit pakket is in beheer van TopBalance ontwikkeld, flexibel inzetbaar, en voorzien van de gebruikelijke functies. 

De functies van TbtAccount

Stamgegevens
Afschrijvingenregister
Dagboeken
Dossiers en projecten
Producten
Rekeningschema
Relaties

Factureren

Journaliseren
Automatisch boeken van de uitgaande factuur
Inlezen van de bankmutaties

Rapportage
Saldilijst
Balans
Resultatenrekening
Toelichting op balans en resultatenrekening
Openstaande debiteuren
Openstaande crediteuren
Projectadministratie 

Print
Tags:

Selectie van de dienstverlening

Aangifte Inkomstenbelasting 2020

Aangifte Inkomstenbelasting 2020

Heeft u een uitnodiging gekregen van de Belastingdienst om aangifte te doen voor de Inkomstenbelasting en Premie Volksverzekeringen 2020? Heeft u hulp nodig? Vanaf 1 februari 2021 kunt u een afspraak maken voor het invullen van uw belastingaangifte. U laat het dan vakkundig door TopBalance verzorgen. Het telefoonnummer is (0181) 68 00 55. Of stuur een e-mail naar Belastingaangifte@TopBalance.nl. Maar u kunt ook een bericht sturen via WhatsApp (0181) 68 00 55. Wilt u weten welke papieren u nodig heeft? Raadpleeg de checklist.

Verklaring NIWO risicodragend vermogen

Verklaring NIWO risicodragend vermogen

Bedrijven die actief zijn in het beroepsgoederenvervoer over de weg, moeten in bezit zijn van de Eurovergunning. U kunt het zien als een vorm van een ondernemersvergunning voor transportbedrijven.

Begeleiding na overlijden

Begeleiding na overlijden

Wanneer iemand overlijdt, zal een aantal zaken geregeld moeten worden. Afhankelijk van de situatie moet er ook een laatste belastingaangifte Inkomstenbelasting en Premie Volksverzekeringen ingediend worden.

Boekhouden is toch echt een disciplinezaak

Boekhouden is toch echt een disciplinezaak

Een goede boekhouding is niet alleen belangrijk voor uw bedrijfsvoering, maar ook voor het invullen van uw aangiften en als bewijs tegenover de belastingdienst. Deze boekhouding is de grondslag voor de informatie die aan de belastingdienst of bank verstrekt dient te worden. Helaas wordt de boekhouding wel eens als een noodzakelijk kwaad gezien, een kostenpost, een vervelend karwei.

De loonadministratie

De loonadministratie

Het verzorgen van loonadministratie is een complex vakgebied met veel wet- en regelgeving. Het kan een goede gedachte zijn om de loonverwerking uit te besteden aan een gespecialiseerd bedrijf. De complete loonadministratie wordt verzorgd tegen een scherp tarief aangevuld met de nodige expertise. De loonadministraties worden uitgevoerd onder toezicht van een gediplomeerde Payroll Professional. Het diploma is erkend door de NIRPA (Nederlands Instituut Register Payroll Accounting).


 

Back To Top