Search User Login Menu
Tools
Close

De dienstverlening toegelicht

Verklaring NIWO risicodragend vermogen

Verklaring NIWO risicodragend vermogen
Geplaatst: sep 9, 2019
Commentaar: 0


Bedrijven die actief zijn in het beroepsgoederenvervoer over de weg, moeten in bezit zijn van de Eurovergunning. U kunt het zien als een vorm van een ondernemersvergunning voor transportbedrijven.

Indien u een bedrijf wilt beginnen in het beroepsgoederenvervoer over de weg, dan moet u dus eerst een Eurovergunning aanvragen bij de NIWO. Dat is nodig omdat uw onderneming tegen betaling goederen gaat vervoeren in opdracht van derden. De vergunningplicht geldt voor nationaal en internationaal vervoer met voertuigen met een laadvermogen van meer dan 500 kg. Het laadvermogen kunt u terugvinden op het kentekenbewijs. Niet alleen vrachtauto's, maar ook bestelauto's zijn vanwege hun laadvermogen in veel gevallen al vergunningplichtig.
 
Voor de aanvraag- en verlenging van de vergunning voor het beroepsgoederenvervoer moet de ondernemer aantonen dat hij over voldoende risicodragend kapitaal beschikt.
 
De hoogte van het risicodragend kapitaal wordt bepaald door het aantal voertuigen, waarvoor vergunning wordt verleend. Voor het eerste voertuig geldt een bedrag van € 9.000 en voor ieder die daar op volgt € 5.000.
 
Wijnand van Pelt is lid van het Register Belastingadviseurs en kan voor een geldige verklaring zorgen. Deze verklaring wordt opgesteld volgens Nederlands recht en met de uitgevaardigde gedrags- en beroepsregels van de beroepsorganisatie het Register Belastingadviseurs (RB) en het Onderzoeksprotocol aanvraag en/of verlenging eurovergunning van de NIWO.

De totale kosten zijn afhankelijk van de hoeveelheid werk die hier in gestoken moet worden. Voor deze werkzaamheden wordt het geldende tarief van het niveau van administratiedeskundige en/of belastingconsulent gehanteerd. Het aantal uren dat nodig is om tot een verklaring te komen varieert per bedrijf. Voor starters kan al in drie uur werk een verklaring worden afgegeven. Vooraf kan een schatting gemaakt worden van de tijdsduur van de werkzaamheden, en kunnen er afspraken worden gemaakt.


 
Print
Tags:

Selectie van de dienstverlening

Aangifte Inkomstenbelasting 2020

Aangifte Inkomstenbelasting 2020

Heeft u een uitnodiging gekregen van de Belastingdienst om aangifte te doen voor de Inkomstenbelasting en Premie Volksverzekeringen 2020? Heeft u hulp nodig? Vanaf 1 februari 2021 kunt u een afspraak maken voor het invullen van uw belastingaangifte. U laat het dan vakkundig door TopBalance verzorgen. Het telefoonnummer is (0181) 68 00 55. Of stuur een e-mail naar Belastingaangifte@TopBalance.nl. Maar u kunt ook een bericht sturen via WhatsApp (0181) 68 00 55. Wilt u weten welke papieren u nodig heeft? Raadpleeg de checklist.

Verklaring NIWO risicodragend vermogen

Verklaring NIWO risicodragend vermogen

Bedrijven die actief zijn in het beroepsgoederenvervoer over de weg, moeten in bezit zijn van de Eurovergunning. U kunt het zien als een vorm van een ondernemersvergunning voor transportbedrijven.

Begeleiding na overlijden

Begeleiding na overlijden

Wanneer iemand overlijdt, zal een aantal zaken geregeld moeten worden. Afhankelijk van de situatie moet er ook een laatste belastingaangifte Inkomstenbelasting en Premie Volksverzekeringen ingediend worden.

Boekhouden is toch echt een disciplinezaak

Boekhouden is toch echt een disciplinezaak

Een goede boekhouding is niet alleen belangrijk voor uw bedrijfsvoering, maar ook voor het invullen van uw aangiften en als bewijs tegenover de belastingdienst. Deze boekhouding is de grondslag voor de informatie die aan de belastingdienst of bank verstrekt dient te worden. Helaas wordt de boekhouding wel eens als een noodzakelijk kwaad gezien, een kostenpost, een vervelend karwei.

De loonadministratie

De loonadministratie

Het verzorgen van loonadministratie is een complex vakgebied met veel wet- en regelgeving. Het kan een goede gedachte zijn om de loonverwerking uit te besteden aan een gespecialiseerd bedrijf. De complete loonadministratie wordt verzorgd tegen een scherp tarief aangevuld met de nodige expertise. De loonadministraties worden uitgevoerd onder toezicht van een gediplomeerde Payroll Professional. Het diploma is erkend door de NIRPA (Nederlands Instituut Register Payroll Accounting).


 

Back To Top