Search

Ken je klant

Ken je klant

TopBalance is een onderneming met als rechtsvorm een eenmanszaak die zich hoofdzakelijk bezighoudt met administratieve en fiscale dienstverlening voor bedrijven, zelfstandigen zonder personeel, en mensen met een vrij beroep. TopBalance is een initiatief van Wijnand van Pelt.

Als kantoor voor dienstverlening op het gebied van administraties en belastingzaken is TopBalance een zogenaamde poortwachter van het Nederlandse financiële stelsel. TopBalance is medeverantwoordelijk voor het beschermen van de samenleving tegen financiële criminaliteit en ligt er een belangrijke taak om zaken zoals witwassen of terrorismefinanciering te voorkomen. TopBalance behoort zich te houden aan de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft).

In deze poortwachtersrol is TopBalance verplicht om bepaalde gegevens van je te kennen en actueel te houden. Ook als je al klant bent van TopBalance. Dit kan iets simpels zijn, zoals je woonadres, gegevens van je identificatie, of je gegevens vermeld in het uittreksel uit het handelsregister van de Kamer van Koophandel in het geval je een onderneming hebt. Soms vraagt de wet TopBalance om extra onderzoek te doen, bijvoorbeeld naar de herkomst van je (bedrijfs-)vermogen. TopBalance is verplicht om een oogje te houden op al jouw financiële transacties. Ook kunnen daar vragen over worden gesteld.

TopBalance vindt het niet alleen belangrijk om jou als klant te kennen, maar heeft ook een wettelijke verplichting om bepaalde informatie van je te controleren en vast te leggen. TopBalance draagt zo bij aan een integer financieel stelsel.

Als je klant wilt worden van TopBalance, of al bent, dan heeft TopBalance de juiste (bedrijfs-)gegevens nodig. Deze gegevens worden aan alle klanten van TopBalance gevraagd. Zo kan de financiële sector veilig blijven.

TopBalance kan contact met je opnemen om te controleren of jouw gegevens nog kloppen en om ze aan te passen als dat nodig is. Over de onderwerpen waar vragen over gesteld kunnen worden, kan ook onderbouwende documentatie worden opgevraagd. De vragen kunnen gaan over:

  • de juistheid en actualiteit van jouw persoons- en contactgegevens;
  • aard van je bedrijfsactiviteiten en in welke landen je actief bent;
  • organisatiestructuur en de uiteindelijk belanghebbende(n);
  • werkelijke en te verwachten geldstromen en herkomst van je (bedrijfs-)vermogen;
  • herkomst van contante stortingen en daarbij onderbouwde documenten;
  • maatregelen die je hebt getroffen om met jouw onderneming aan nationale en internationale wet- en regelgeving te voldoen.


Wat gebeurt er nadat je gegevens hebt aangeleverd?
De aangeleverde gegevens worden gecontroleerd. Dit kost soms wat tijd, afhankelijk van de complexiteit en de omvang van de onderneming. De volledigheid en kwaliteit van de aangeleverde informatie zijn hierin bepalend. De door jou verstrekte gegevens leiden soms tot aanvullende vragen, waardoor je mogelijk meerdere keren contact met TopBalance hebt over de gegevens. Tijdens dit proces handelt TopBalance transparant en zo zorgvuldig mogelijk, waarbij wordt gezorgd dat jouw privacy gewaarborgd blijft.

Wil je meer informatie over de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft)?  Klik dan op deze
link.


 

Print
Tags:
Copyright TopBalance 2021-2024 Gebruiksovereenkomst Privacybeleid
Back To Top