Search User Login Menu
Tools
Close
Close

Voor particulieren

De eigenwoningregeling

Wijnand van Pelt
/ Categorieën: Voor particulieren start
De eigenwoningregeling

Foto: Wijnand van Pelt / TopBalance

1691 0

De eigen woning is onderdeel van het belastbaar inkomen uit werk en woning.

Voor de meeste belastingplichtigen blijven deze belastbare inkomsten uit eigen woning beperkt tot het eigenwoningforfait en de rentekosten met betrekking tot de eigenwoningschuld die eenvoudig is vast te stellen. In zo'n geval is een aangifte eenvoudig in te vullen. Maar er zijn genoeg situaties denkbaar waarbij het niet zo eenvoudig is. Niet voor niets heeft emeritus hoogleraar in de fiscale economie Leo Stevens ooit gezegd, dat de eigenwoningregeling misschien wel de meest complexe materie is in de Nederlandse belastingwetgeving. Zoveel situaties en regelingen, die er voor kunnen zorgen dat het soms heel ingewikkeld wordt.

Heb je onlangs een nieuw huis gekocht, dan is het zaak om goed in de gaten te houden welke kosten in aftrek kunnen worden genomen. Meer ingewikkeld kan het worden als je eerst een woning heeft verkocht, en daarna een ander huis hebt gekocht. Ook sommige samenwonen situaties, in het bijzonder met een bepaalde historie, kan het invullen van de aangifte behoorlijk lastig maken.

Heb je hulp nodig? Dan kun je een afspraak maken voor het invullen van je belastingaangifte. Je laat het dan vakkundig door TopBalance verzorgen. Het telefoonnummer is (0181) 68 00 55. Of stuur een e-mail naar
Belastingaangifte@TopBalance.nl. Maar je kunt ook een bericht sturen via WhatsApp (0181) 68 00 55. Wil je weten welke papieren je nodig heeft? Raadpleeg de checklist. De aangifte wordt, na het maken van de afspraak, op het kantoor verzorgd. Terwijl je wacht, onder het genot van een kopje koffie of thee, wordt de aangifte in orde gemaakt. Dit neemt ongeveer 30 tot 60 minuten tijd in beslag.

De kosten voor de verzorging van de aangifte zijn staan vermeld op de pagina van de 'Tarieven particulieren'.


 

Print

En verder ...

Back To Top