Search

Voor particulieren

De eigenwoningregeling

De eigenwoningregeling

De eigen woning is onderdeel van het belastbaar inkomen uit werk en woning.

Voor de meeste belastingplichtigen blijven deze belastbare inkomsten uit eigen woning beperkt tot het eigenwoningforfait en de rentekosten met betrekking tot de eigenwoningschuld die eenvoudig is vast te stellen. In zo'n geval is een aangifte eenvoudig in te vullen. Maar er zijn genoeg situaties denkbaar waarbij het niet zo eenvoudig is. Niet voor niets heeft emeritus hoogleraar in de fiscale economie Leo Stevens ooit gezegd, dat de eigenwoningregeling misschien wel de meest complexe materie is in de Nederlandse belastingwetgeving. Zoveel situaties en regelingen, die er voor kunnen zorgen dat het soms heel ingewikkeld wordt.

Heb je onlangs een nieuw huis gekocht, dan is het zaak om goed in de gaten te houden welke kosten in aftrek kunnen worden genomen. Meer ingewikkeld kan het worden als je eerst een woning heeft verkocht, en daarna een ander huis hebt gekocht. Ook sommige samenwonen situaties, in het bijzonder met een bepaalde historie, kan het invullen van de aangifte behoorlijk lastig maken.

Heb je hulp nodig? Dan kun je een afspraak maken voor het invullen van je belastingaangifte. Je laat het dan vakkundig door TopBalance verzorgen. Het telefoonnummer is (0181) 68 00 55. Of stuur een e-mail naar
Belastingaangifte@TopBalance.nl. Maar je kunt ook een bericht sturen via WhatsApp (0181) 68 00 55. Wil je weten welke papieren je nodig heeft? Raadpleeg de checklist. De aangifte wordt, na het maken van de afspraak, op het kantoor verzorgd. Terwijl je wacht, onder het genot van een kopje koffie of thee, wordt de aangifte in orde gemaakt. Dit neemt ongeveer 30 tot 60 minuten tijd in beslag.

De kosten voor de verzorging van de aangifte zijn staan vermeld op de pagina van de
'Tarieven particulieren'. 

Print
Categorieën: Voor particulieren
Tags:

En verder ...

Aangifte IB PVV 2023

Aangifte IB PVV 2023

Is je aangifte Inkomstenbelasting en Premie Volksverzekeringen 2023 nog niet ingevuld en opgestuurd? Heb je hulp nodig? Maak dan een afspraak voor het invullen van je belastingaangifte. Je laat het dan vakkundig door TopBalance verzorgen. Het telefoonnummer is (0181) 68 00 55.

Eindejaar 2023 en vooruitzichten 2024 voor de particulier

Eindejaar 2023 en vooruitzichten 2024 voor de particulier

Het Register Belastingadviseurs heeft speciaal voor de particuliere belastingplichtige een reeks aantal interessante items op een rij gezet van belastingzaken die in het nieuwe jaar gaan wijzigen met daarbij een aantal eindejaarstips. Heb je hier nog vragen over of opmerkingen? Schroom dan niet om contact op te nemen met TopBalance.

Begeleiding na overlijden

Begeleiding na overlijden

Wanneer iemand overlijdt, zal een aantal zaken geregeld moeten worden.

Copyright TopBalance 2021-2024 Gebruiksovereenkomst Privacybeleid
Back To Top