Search User Login Menu
Tools
Close

Actuele zaken

Het nieuwe jaar

Het nieuwe jaar
Geplaatst: dec 31, 2020
Categorieën: Actueel, Mailmomenten
Commentaar: 0Wat een nieuw jaar gaat brengen, is iedere keer weer een verrassing. Maar één ding staat nagenoeg vast. Het jaar 2021 gaat ongetwijfeld in het teken staan van het vaccineren, waardoor we hopelijk naar ons leven teruggaan dat wij een jaar geleden leidden.

Ook nu weer, zijn er veel wijzigingen in wetten en regelgeving. Wat dat betreft, wordt het er niet eenvoudiger op gemaakt. Afgezien van veranderingen in grondslagen en tarieven, gaan er nieuwe regelingen in werking. 

Eén in het oog springend, is de aanpak van belastingontwijking. Zo gaat de bronbelasting op rente en royalty’s in. Met deze bronbelasting van 25% worden betalingen naar landen die geen of te weinig belasting heffen door Nederland belast en wordt ook de doorstroom via ons land tegengegaan. Intermediairs zoals belastingadviseurs, accountants en financiële instellingen zijn vanaf 1 januari 2021 verplicht om grensoverschrijdende constructies, die gebruikt kunnen worden om belasting te ontwijken, bij de Belastingdienst te melden. Dit zijn fiscale constructies waarbij inwoners van verschillende landen zijn betrokken en die mogelijk gebruikt kunnen worden om belasting te ontwijken.

Zo is er ook een nieuwe prikkel in het leven geroepen om te gaan investeren. Het kabinet wil bedrijven stimuleren om investeringen te doen met een nieuwe investeringskorting, genaamd Baangerelateerde Investeringskorting (BIK). Deze tijdelijke regeling moet er voor zorgen dat bedrijven ook in deze tijden blijven investeren in nieuwe bedrijfsmiddelen. De regeling geldt voor investeringen in 2021 of 2022. Bij grote investeringen in een jaar is de korting tot € 5 miljoen 3,9%, daarboven 1,8%.

Al in werking getreden, vanaf 27 september 2020, is de inschrijving in het zogeheten UBO-register (Ultimate Beneficial Owner). Ondernemingen zijn verplicht om hun eigenaren of de personen die zeggenschap hebben, in het UBO-register in te schrijven. Dit als gevolg van Europese regels. Doel van het register is het tegengaan van financieel-economische criminaliteit, zoals witwassen van geld.

Kortom ..... Er is weer een hoop te doen.


Ik wens u een zeer goed jaar toe.

Wijnand van Pelt
31 december 2020 

Print
Tags:

Overzicht actuele zaken

Verlenging bijzonder uitstel van betaling (update)

Verlenging bijzonder uitstel van betaling (update)

Imiddels heeft het (demissionair) kabinet besloten dat de ondernemer die betalingsproblemen heeft door de coronacrisis, tot en 30 september 2021 bijzonder uitstel van betaling kan aanvragen of verlengen. De termijn wordt dus nu verlengd met drie maanden naar 30 september 2021.

Aangifte Inkomstenbelasting 2020

Aangifte Inkomstenbelasting 2020

Heeft u een uitnodiging gekregen van de Belastingdienst om aangifte te doen voor de Inkomstenbelasting en Premie Volksverzekeringen 2020? Heeft u hulp nodig? Vanaf 1 februari 2021 kunt u een afspraak maken voor het invullen van uw belastingaangifte. U laat het dan vakkundig door TopBalance verzorgen. Het telefoonnummer is (0181) 68 00 55. Of stuur een e-mail naar Belastingaangifte@TopBalance.nl. Maar u kunt ook een bericht sturen via WhatsApp (0181) 68 00 55. Wilt u weten welke papieren u nodig heeft? Raadpleeg de checklist.

Onze tarieven voor particulieren 2021

Onze tarieven voor particulieren 2021

De tarieven die wij doorberekenen aan onze particuliere cliënten zijn voor 2021 inmiddels vastgesteld. Het gaat voornamelijk om de verzorging van de aangiften Inkomstenbelasting en Premie Volksverzekeringen. Ook voor belastingadvies kan men bij ons terecht.

Voor de begeleiding van de aangifte erfbelasting, hanteren wij het tarief voor belastingadvies.

De tarieven zijn inclusief btw, en op alle verrichtingen van TopBalance zijn van toepassing de NOAB-voorwaarden (leverings- en uitvoeringsvoorwaarden).

Het nieuwe jaar

Het nieuwe jaar

Wat een nieuw jaar gaat brengen, is iedere keer weer een verrassing. Maar één ding staat nagenoeg vast. Het jaar 2021 gaat ongetwijfeld in het teken staan van het vaccineren, waardoor we hopelijk naar ons leven teruggaan dat wij een jaar geleden leidden.
 

WhatsApp chat mogelijkheid gelanceerd

WhatsApp chat mogelijkheid gelanceerd

Ter bevordering van een goede communicatie, is nu via de website de mogelijkheid geboden, om via WhatsApp een chat op te zetten met TopBalance.

Maatregelen bij afspraken op kantoor van TopBalance

Maatregelen bij afspraken op kantoor van TopBalance

Met verwijzing naar de maatregelen van het kabinet met betrekking tot de aanpak van de bestrijding tegen het coronavirus (COVID-19), kunnen de gemaakte afspraken met het kantoor van TopBalance vooralsnog gewoon doorgaan.

Back To Top